Hayat, Annemarie en Hanneke strijden tegen SMA.
Hayat, Annemarie en Hanneke strijden tegen SMA.

Stoere meiden in actie tegen SMA

Actueel 69 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Hayat uit Pijnacker komt samen met Annemarie en Hanneke in actie tegen de spierziekte SMA. De meiden hebben zelf te maken met deze rotziekte.

Op zondag 1 mei rijdt het drietal een heuse estafette om geld op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. "Annemarie, Hanneke en ik hebben onze krachten gebundeld en zullen zelf in onze aangepaste auto's stukjes van de estafette rijden. Op zich is autorijden geen prestatie, maar als je je bedenkt dat een kopje thee optillen niet lukt door de spierzwakte, maar auto rijden wel, dan blijft dat heel bijzonder", vertelt Hayat aan Telstar Online. 

Medicijn
"Elke euro die wij met elkaar voor 'SMA de wereld uit!' ophalen, gaat direct naar extra wetenschappelijk onderzoek naar SMA. Sinds 2013 zijn er al twee extra onderzoeken mogelijk gemaakt door deze campagne. Met #eSMAfette-actie willen we een kick-start geven voor het derde onderzoek: MRI van spier en ruggenmerg als biomarker voor SMA", zo zegt Hayat. "Zo komen we samen stapje voor stapje dichterbij een medicijn tegen SMA en een verbetering van de kwaliteit van leven voor mensen met SMA nu."

Sponsors
De eerste deelnemer start op 1 mei en geeft zijn stokje over aan de volgende deelnemer, en zo gaat de tocht verder. De finish is op 28 mei in Elspeet tijdens de SMA themadag. Hayat vertrekt vanuit haar huis in Pijnacker met het stokje naar Barendrecht. "Verder zullen wij drieën alle gaten dichtrijden die nog open blijven. Bijvoorbeeld Goes - Roosendaal, Heerenveen - Emmeloord", aldus Hayat die grote en kleine sponsors zoekt via deze pagina

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant