Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Koningin Máxima bezoekt Nootdorp

Actueel 191 keer gelezen

Nootdorp - Koningin Máxima heeft vanmorgen een verrassingsbezoek gebracht aan Nootdorp. Bij Lunchcafé De Kombuis op het terrein van Ipse de Bruggen bezocht Máxima de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging.

Veel lokale bedrijven willen wel 'iets' met maatschappelijke organisaties, maar weten niet hoe. De Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging stimuleert de betrokkenheid van deze partijen en biedt ze handvatten. Koningin Máxima ondersteunt namens het Oranje Fonds dit landelijke initiatief. Ze sprak vanmorgen met initiatiefnemers en mensen die inmiddels dankbaar gebruik maken van de bemiddeling door de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging.

De Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging was eind 2014 de 26e lokaal startende afdeling. Er zijn diverse voorbeelden van succesvolle matches te noemen. Van de start van een Speelgoedbank met steun van het lokale bedrijfsleven tot een bloemist die bloemen beschikbaar stel voor een zorgorganisatie voor dementerende ouderen.

Groei
Inmiddels zijn er 41 lokale Uitdagingen actief, in het hele land. De verwachting is dat in 2016 nog minimaal 18 lokale Uitdagingen van start gaan. In 2015 resulteerden de naar schatting 5.600 matches in ruim 5 miljoen euro aan maatschappelijk waarde. De initiatiefneemster heeft een coöperatie opgericht (april 2014) waar alle lokale Uitdagingen lid/eigenaar van zijn.

Oranje Fonds
De Uitdaging is deelnemer aan de derde editie van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds. Het Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging Groeiprogramma is voor sociale ondernemers die in hun eigen stad of wijk succesvolle, innovatieve initiatieven bedenken voor een probleem in de samenleving. Het Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt de sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief.

Extra uitzending
Vanmiddag is er vanwege het koninklijk bezoek aan Nootdorp op deze website een extra uitzending te zien van Telstar TV.

Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant