Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
VIDEO

Voorzitter RKDEO houdt hoofd koel: "De rest van het jaar valt het gelukkig mee"

Actueel 21 keer gelezen

Nootdorp - Voorzitter Hans van Noppen van voetbalclub RKDEO heeft bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp melding gemaakt van vernielingen aan het kunstgrasveld en de dugout op het terrein aan de Sportparkweg in Nootdorp.

Van Noppen baalt uiteraard flink van de sloperijen, maar wil de vernielingen vooralsnog zien als incidenten. "De rest van het jaar valt het gelukkig mee. Dus ik zie dit als een incident", zo zegt hij nuchter.

Afgelopen weekend en dinsdagavond werd zwaar vuurwerk afgestoken op de sportvelden. De politie opende een ware klopjacht op een groep jongeren en maakte daarbij zelfs gebruik van een helikopter om de daders op te sporen. Het is nog niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. Het was gisteravond lange tijd onrustig in Nootdorp. 

De gemeente Pijnacker-Nootdorp draait op voor de reparatiekosten. "Wat het schadebedrag is kan ik nog niet zeggen". Van Noppen hoopt dat het rond de jaarwisseling verder rustig blijft: "Want een politiehelikopter boven een sportpark waar zoveel mooie dingen gebeuren is natuurlijk niet fijn. Dat hoort niet."

Uit de krant