Afbeelding

'Geile Geurt' wil terug de politiek in

Actueel 40 keer gelezen

Nootdorp/Den Helder - De omstreden politicus Geurt Visser, die op het gemeentehuis in Den Helder bekend staat als 'Geile Geurt', wil terug de politiek in.

De Nootdorper wil met Gemeentebelangen Den Helder naar eigen zeggen zes zetels gaan binnenhalen. Hij zegt vandaag in een interview in het Noordhollands Dagblad dat hij meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en al zo'n 25 enthousiastelingen heeft klaarstaan om campagne te gaan voeren in de kop van Noord Holland.

Grensoverschrijdend
Geurt Visser werd dit jaar als wethouder van Den Helder de laan uitgestuurd, omdat hij seksueel getinte berichten stuurde naar verschillende vrouwen. Onderzoek van het college bevestigde dat hij opdringerig was en contact probeerde te zoeken met vrouwen. Zijn taalgebruik en mimiek waren volgens het rapport 'seksueel getint' en 'vulgair'. Sommige vrouwelijke collega's voelden zich onveilig, hij ondermijnde zijn collega-wethouders en was ongeïnteresseerd in zijn werk. Zijn gedrag is bestempeld als 'grensoverschrijdend' en 'wethouder-onwaardig'.

Uit de krant