Afbeelding

Inwoners moeten restafval zelf gaan wegbrengen

Actueel 29 keer gelezen

Pijnacker - De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft als zesde en laatste Avalex-gemeente besloten ook over te gaan tot het 'omgekeerd inzamelen' van afval.

In de praktijk houdt 'omgekeerd inzamelen' in dat inwoners straks met een papier-, een plastic- en een GFT-container aan de slag moeten. Restafval moet in een zak naar een depot in de wijk worden gebracht.

Via de methode 'Omgekeerd Inzamelen' wordt het gemakkelijker voor inwoners om grondstoffen zoals plastic, metalen en drinkpakken (PMD), glas, papier, textiel gescheiden aan te bieden. Met het nieuwe afvalbeleid worden grondstoffen zo dicht mogelijk aan huis opgehaald. Hierdoor blijft slechts een klein beetje restafval over, dat kan worden weggebracht naar wijkcontainers. Omgekeerd inzamelen is al succesvol ingevoerd in Zwolle, Utrecht en Arnhem.

Uit een onderzoek (peiling 18-12 08.25 uur, red.) door Telstar Online blijkt dat 54 procent van de lezers enthousiast is over dit systeem, maar 46 procent helemaal geen zin heeft om afval te gaan scheiden.

De grote vraag is dan ook wat voor gevolgen de beslissing van de gemeenteraad zal hebben: gooit straks 46 procent van de inwoners gewoon alles in de bak voor restafval? De tijd zal het leren!

Uit de krant