Afbeelding

Dronken bestuurder op de vuist met agenten

Actueel 3 keer gelezen

Nootdorp - Agenten hielden vrijdagavond 27 november een 41-jarige Hagenaar aan voor rijden onder invloed. Hij verzette zich hevig bij zijn aanhouding en mishandelde een agent.

De politie ontving rond 21.00 uur een melding van een slingerend voertuig op de Oudeweg in Nootdorp. Agenten zagen het voertuig rijden en gaven een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Hij parkeerde zijn voertuig op de Maria Oosterwijckstraat en rende weg. Agenten liepen achter de man aan en kregen hem al snel te pakken. 

In de auto van de aangehouden man hing een henneplucht. De agenten keken in zijn voertuig en vonden drugs en geld, wat in beslag genomen werd. De verdachte probeerde daarna te ontkomen en mishandelde daarbij een agent. Aan het bureau bleek dat de man meer dan de toegestane hoeveelheid had gedronken. De agent deed aangifte van mishandeling.

Geweld tegen politieagenten
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Uit de krant