Afbeelding

Hippe dominee houdt Top 2000 kerkdienst in Delfgauw

Actueel 71 keer gelezen

Delfgauw - Dominee Robert Stigter van de kerk in Delfgauw, houdt dit jaar een heuse Top 2000 kerkdienst. Het einde van het jaar staat de NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen.

"Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals 'What if God was one of us', van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis", zo zegt Stigter.

Stigter, die onlangs ook nog eens werd verkozen tot de enige echte nachtburgemeester van Delfgauw, bijt zelf het spits af met "Zij maakt het verschil" van De Poema's, dat in 2014 op nummer 576 in de Top 2000 stond. Dit is wat Robert over het nummer te zeggen heeft: "Ik ben van het bouwjaar 1987, dus in 2001 zat ik midden in mijn pubertijd. Als je op internet wilde moest je nog inbellen. En elke middag na schooltijd MSN'en. En ik geloof elke vrijdagmiddag Top of the Pops kijken. Daar kwam ook 'Zij maakt het verschil' van 'De Poema's' langs."

"Ik ben al heel lang fan van Acda en De Munnik. En normaal gesproken vind ik de samenwerking met anderen eerder afdoen. Maar dit liedje was wel erg geslaagd. De poëtische tekst (tenminste, voor een 14 jarig toch best diepgaand), de bij elkaar passende stemmen. En tja, wat wil je als je 14 bent nog meer, dan een meisje dat het verschil maakt in je leven? Het is een van de weinige liedjes die ik met mijn beperkte muzikale talent denk ik zo nog vloeiend op de piano zou kunnen spelen. De laatste nummers van Acda en de Munnik zijn een stuk minder qua inhoud. Dus het is maar goed dat ze nu gaan stoppen. Hun aller mooiste liedje, wat mij betreft, staat overigens niet in de top2000: Ezra. Een prachtig jazzy nummer dat mede de naam heeft gegeven aan mijn zoontje, Ezra", aldus Stigter.

De Top 2000 kerkdienst wordt zondag 27 december om 20.00 gehouden in het Kerkelijk Centrum aan de Zuideindseweg in Delfgauw. Stemmen op jouw favoriete plaat kan hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant