Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen aan in Europa. Foto: Martijn Mastenbroek (c)
Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen aan in Europa. Foto: Martijn Mastenbroek (c)

Gemeente moet vluchtelingen woning geven

Actueel 3 keer gelezen

Pijnacker - De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de opdracht in 2016 131 statushouders, erkende vluchtelingen die mogen blijven, te huisvesten in een sociale huurwoning. Dit jaar zijn dat er 81.

Wethouder woningbouw Piet Melzer is op dit moment in overleg met de woningcorporaties over de bouw van nieuwe huurwoningen. Dat is lastig voor Rondom Wonen en Vestia omdat zij de laatste jaren juist bezig zijn met het verkopen van huurwoningen. Nieuwbouw is heel lastig.

Met een derde corporatie, Staedion wordt overlegd over de mogelijke bouw van veertig sociale woningen voor 2018. Verder is de gemeente met de corporaties aan het kijken naar mogelijkheden van tijdelijke huisvesting in leegstaande kantoorpanden en scholen.

Die bewoning zou niet alleen gericht zijn op statushouders, maar ook op 'gewone' woningzoekenden. De wethouder noemde nog geen aantallen en ook niet een termijn waarbinnen hij met de plannen naar buiten komt. Zo snel mogelijk in elk geval.

Image and video hosting by TinyPic

VIDEO: Verslaggever Martijn Mastenbroek was onlangs in Griekenland, op het eiland Kos en zag dagelijks vluchtelingen aankomen. Hij maakte bovenstaande beelden van de situatie in de haven van Kos Stad.

Uit de krant