Afbeelding

Mariaschool maakt vier pagina's AD

Actueel 181 keer gelezen

In de onderwijsbijlage van het AD staan vandaag vier pagina's die helemaal gemaakt zijn door leerlingen van de Mariaschool in Pijnacker.

De school had meegedaan aan een Schoolkrantproject van het AD. De school in de regio die de mooiste en de beste schoolkrant maakte, kreeg als hoofdprijs de gelegenheid om een eigen schoolkrant te maken als onderdeel van het echte Algemeen Dagblad.

Woensdag kwam de regioredactie van het AD Haagsche Courant naar de school om samen met 44 leerlingen in één dag een prachtige krant uit de grond te stampen. Compleet met echte deadline.

De gemeente werd gebeld over het vluchtelingenvraagstuk. Schooldirecteur Henk Hooijmans kreeg in zijn eigen torentje een interviewteam op bezoek dat geen vraag schuwde. In het voorpagina-artikel komt de zesjarige Sam aan het woord over aanhoudende fietslampjesdiefstal op het schoolplein en ook elders in de wijk.

Verder blijkt dat de meerderheid van de school net als FC Barcelona vertrouwen houdt in Robin van Persie: de avond ervoor verloor Nederland immers van Tsjechië met uitschakeling tot gevolg. We lezen ook dat Messi misschien voor twee jaar de cel in gaat en dat de kleuters op de Mariaschool dol zijn op Engels. Een leerling merkt op dat vluchtelingen zich moeten aanpassen en de taal leren. Als Nederlands niet lukt dan is Engels ook goed.

Verder lezen we dat de school misschien met iPads gaat werken. Het gerucht dat de 87 jaar oude school gaat verhuizen wordt door de directeur meteen de kop in gedrukt. De Mariaschool zit heerlijk waar ze zitten, aan de Ru Parésingel in Klapwijk. Tot slot nog een cijfer: de school telt 414 leerlingen die nu gaan genieten van een weekje herfstvakantie. O ja, en er staan ook nog wat aardige raadsels in de krant. Wie heeft er 21 ogen en kan toch niet kijken? Het antwoord staat in de krant!

Wie de Schoolkrant van de Mariaschool helemaal wil lezen, kan hem kopen op diverse adressen zoals Van Atten en Het Moortje. Als ie nog niet uitverkocht is. Dan is de krant online lezen een optie!

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant