Karin Bruers met de burgemeesters.
Karin Bruers met de burgemeesters.

Bulderen van de lach bij Oostlanddag

Actueel 99 keer gelezen

Oostlanddag 2015 is zeer goed verlopen. Dat stelt de organisatie van het grootste ondernemersevent in de regio. De Oostlanddag vond dit jaar plaats op 15 oktober en had als thema 'Volle kracht vooruit'. De excursies en het avondprogramma werden bezocht door in totaal 360 ondernemers uit de regio.

De Oostlanddag is een jaarlijks terugkerend en gratis toegankelijk evenement voor ondernemers. Organisatoren zijn de gemeente Lansingerland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Rabobank Zuid-Holland Midden, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN), LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland, VNO-NCW Oostland en Ondernemend Lansingerland.

Tijdens de Oostlanddag staan de vijf grootste economische kansen voor de regio centraal: Innovatie, Logistiek, Starters, Detailhandel & retail en Greenport. Op basis van die thema's vonden 's middags excursies plaats bij respectievelijk RDM-Rotterdam, Sligro, FERRO, Het Witte Huis en Bouman Anthuriums/De Winkel.

De deelnemers aan de excursies leerden onder meer dat Sligro 65.000 artikelen distribueert, dat restaurant FERRO deels is opgezet met crowdfunding, dat Bouman Anthuriums/De Winkel werkt aan nieuwe verdienmodellen voor de tuinbouw, dat startende ondernemers voortaan terechtkunnen bij de Startersstraat, dat wolwinkel Pera & Pasha groot is geworden door social media en dat in RDM-Rotterdam een drone-vliegschool is gevestigd.

Bulderen 

Na een gezellig diner in Van der Valk in Nootdorp was het de beurt aan Karin Bruers. De Brabantse sociaal onderneemster noemt zichzelf geen cabaretiére, maar liet de Oostlanddag bulderen van het lachen met haar verhalen en anekdotes over het ondernemerschap. Gedurende haar optreden nodigde ze enkele personen het podium op, zoals de burgemeesters Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp en Pieter van de Stadt van Lansingerland.

De organisatie van de Oostlanddag is zeer tevreden over het verloop van de Oostlanddag. Voorzitter Monique Spek: "Ik heb van veel ondernemers gehoord dat ze een fantastische dag hebben gehad en dat ze de nieuwe opzet - met vijf excursies naar keuze - zo geslaagd vonden."

Naar aanleiding van de excursies maakte Tjapko Media interviews met de betreffende ondernemers.  Deze werden tijdens het avondprogramma getoond en zijn ook te vinden op www.oostlanddag.nl. Daarnaast staan op de website onder meer verslagen van de excursies en foto's van het avondprogramma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant