Jet overleeft heet Nootdorp.
Jet overleeft heet Nootdorp.

Van de Kaart dwars door gul en gastvrij Nootdorp

Actueel 75 keer gelezen

In het TV West programma Van de Kaart gaat Jet Sol de uitdaging aan om een kaarsrechte lijn af te leggen door onze regio. Onderweg ontmoet ze bijzondere mensen en bezoekt ze markante plekken. Op donderdag 15 oktober waren Jet en haar team in Nootdorp. De route wordt gestart aan de Veldsalie en het eindpunt is het hoofdgebouw van Ipse de Bruggen aan de Brasserskade. Daar wachten de bewoners van dit woonzorgcomplex Jet enthousiast op.

Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet dwars door huizen en kassen. Door de komkommer- en peperkas van de familie Mooijman aan de Oudeweg bereikt ze de achterzijde van Piko Plant en komt zo op de Dwarskade uit.

Ze heeft er dan al een barre tocht door de wijk Achter het Raadhuis op zitten die eindigt bij een sloot die ze door of over moet om de Oudeweg te bereiken. Ze ontmoet in de wijk onder meer twee homomannen die vertellen over een steen die door hun ruit is gegaan en in een andere woning ondergaat het complete team een stoelmassage.

De Nootdorpers blijken gastvrij en gul. Ze arriveren bij Ipse Craeyenburch met komkommers, pepers en orchideeën. Jet raakt door het proeven van een hete peper bijna van de kaart, maar ze overleeft het dankzij twee suikerklontjes van Jan Mooijman. Kortom, een uitzending om terug te kijken.

Bekijk hier de uitzending

Van de Kaart met Jet Sol is elke donderdag vanaf 17.00 uur te zien op TV West (herhaling elk uur tot vrijdagmorgen). De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Iedereen in de regio kan zich aanmelden als eindpunt van een aflevering van Van de Kaart. Nodig Jet uit om je straat, brommervrienden, breiclub of sportvereniging eindpunt te laten zijn in één van de komende afleveringen. Geef je op door een mailtje te sturen naar vandekaart@omroepwest.nl.     

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant