Afbeelding
De honderdjarige met haar kinderen.

Nootdorpse Geertje Steeneveld honderd jaar

Actueel 387 keer gelezen

De Nootdorpse Geertje Steeneveld-Van Leeuwen vierde woensdag 7 oktober haar honderdste verjaardag.

Ondanks haar hoge leeftijd en ondanks een heupbreuk begin dit jaar (ze is daarvan wonderwel snel genezen) woont mevrouw Steeneveld nog zelfstandig. Ze krijgt 's morgens en 's avonds liefdevolle zorg van Buurtzorg Nootdorp.

Op haar verjaardag vormde burgemeester Francisca Ravestein de ochtendvisite. 's Middags was er een groot feest bij Het Witte Paard met bijna 150 mensen. Mevrouw Steeneveld genoot met volle teugen van haar honderdste verjaardag. Ze is verstandelijk nog goed bij de pinken en kent alle neven en nichten nog bij naam. Ze houdt haar brein scherp met puzzelen. "Dat is mijn enige verslaving. Drinken doe ik alleen met de kerst en dan nog met mate."

Met glinsterende ogen vertelde ze hoe ze 81 jaar geleden de liefde van haar leven had ontmoet bij een groot voorjaarsfeest op het Malieveld in Den Haag. Een stralende jongeman met rode konen en een hoed op. Een boerenjongen uit Nootdorp nog wel, Cor Steeneveld.

Hij greep haar bij de arm op dat volle Malieveld en ze lieten elkaar niet meer los. Dat was in 1934. In 1938 zijn ze getrouwd en het huwelijk heeft 64 jaar geduurd, totdat echtgenoot Cor begin 2002 overleed. Hij was toen bijna 93.

Het levensverhaal van Geertje Steeneveld-Van Leeuwen staat vandaag te lezen in de Telstar/Eendracht-krant, die ook via deze site te lezen is. Handig voor zoon Hans Steeneveld die bloemenhandelaar is in het warme Qatar en onder andere leverancier is van de emir aldaar. Dinsdag was het er veertig graden, maar 's avonds koelde het lekker af tot dertig graden, ze meldde Hans via de mail.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant