Afbeelding

Brochure voor succesvol solliciteren

Actueel 51 keer gelezen


Het Jongerenteam Opleiding & Werk van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een brochure gemaakt over succesvol solliciteren. De wethouders José van Egmond en Bernard Minderhoud overhandigden maandagmiddag het eerste exemplaar aan de jonge Nootdorpse Rianne.

Zij slaagde er een tijd lang niet om werk te vinden en na een aantal sollicitaties zakte haar de moed een beetje in de schoenen. In samenspraak met jongerencoach Marco Peper van de gemeente deed ze enkele nieuwe pogingen. Met succes. Binnenkort gaat ze aan de slag bij een duurzaam energiebedrijf in Voorburg op de afdeling Klantenservice.

Het Jongerenteam Opleiding & Werk heeft van het boekje een mooie publicatie gemaakt met zelfs een Pijnacker-Nootdorp-touch. "We geven dit mee aan jongeren die bij ons op gesprek komen of in begeleiding zijn en op zoek zijn naar werk. Het sluit ook goed aan op de sollicitatietrainingen die we geven."

Solliciteren is nog niet zo eenvoudig, vertelde Marco Peper die al zo'n zeventig jongere werkzoekenden heeft begeleid bij het vinden van werk. In het boekje staan allerlei tips en aanraders. De wethouders wensten na de overhandiging van het boekje Rianne alle succes met haar nieuwe baan. De uitsmijter van Marco: "Je kunt ook te veel solliciteren…"

Lees de brochure

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant