Dit pand aan het Emmapark is in particuliere handen. Het is naar verluidt verhuurd, maar er wordt vooralsnog heel geheimzinnig gedaan over de invulling. Foto: Martijn Mastenbroek
Dit pand aan het Emmapark is in particuliere handen. Het is naar verluidt verhuurd, maar er wordt vooralsnog heel geheimzinnig gedaan over de invulling. Foto: Martijn Mastenbroek

Liberaal Lokaal heeft oplossing voor leegstand

Actueel 123 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De fractie van Liberaal Lokaal in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp denkt mee naar oplossingen voor de leegstand van winkels in de winkelcentra in onze gemeente.

De gemeente Hengelo heeft het initiatief genomen om de leegstand in het centrum van hun stad tegen te gaan door voor maximaal 6 maanden leegstaande winkelpanden "gratis te verhuren" aan plaatselijke, vaak startende, handelaars of winkeliers. Tijdens de proefperiode moeten ze enkel elektriciteit, gas en water betalen. In die tijd kunnen die ondernemers proberen om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Het doel van die mogelijkheid is om leegstand tegen te gaan en meer aanbod in de winkelcentra te kunnen aanbieden. Momenteel zijn er al panden beschikbaar. Naast een pand krijgen startende ondernemers ook begeleiding. Ze worden geholpen met het schrijven van een ondernemersplan en krijgen hulp van ervaren ondernemers. Het is de bedoeling van het project dat de startende ondernemers ook na de eerste 6 maanden verder gaan.

"Ook Pijnacker-Nootdorp kent in de diverse winkelcentra leegstand van winkelruimtes. Liberaal Lokaal vraagt het college van Burgemeester en Wethouders in Pijnacker-Nootdorp of zij mogelijkheden zien om een dergelijk initiatief in onze gemeente op te pakken. Uiteraard dient dit plaats te vinden in samenwerking met partners, zoals winkeliersverenigingen, Kamer van Koophandel en anderen", zo laat Liberaal Lokaal aan Telstar Online weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant