In 2016 wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Nootdorp. Foto: Stichting Kortebaan Nootdorp/Sander de Hollander
In 2016 wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden in Nootdorp. Foto: Stichting Kortebaan Nootdorp/Sander de Hollander
KERMISWEEK

NK Kortebaan in 2016 naar Nootdorp

Actueel 87 keer gelezen

Nootdorp - De 21e editie van de Kortebaandraverij vindt op dinsdag 9 augustus 2016 plaats. Tijdens deze meeting zal om het Nederlands Kampioenschap Kortebaan worden gestreden. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

Tijdens het Nederlands Kampioenschap zullen er in Nootdorp tal van extra activiteiten rondom de paardensport worden gehouden, zo belooft de organisatie. "Alle reden voor het bestuur extra onderdelen aan het programma toe te voegen en daarmee de Kortebaansport te promoten", aldus een zegsman.

De traditionele Kortebaandraverij om de Zilveren Zweep bijt komende dinsdag het spits af van de Nootdorpse feestweek. De Poort, de weg met aan de ene zijde het Bedrijventerrein Oost-Ambacht en aan de andere zijde het Sportpark 's-Gravenhout wordt voor één dag omgebouwd tot een echte drafbaan met horeca, totalisator, een tent voor het publiek en een voor de genodigden, attracties voor de jeugd enzovoort. 
Dit voor Nootdorp unieke gebeuren mag u werkelijk niet missen. De kampioen ontvangt de Zilveren Zweep!

Paardendag in Nootdorp
De entree is vrij en het wedstrijdprogrammablad van de Kortebaandraverij is gratis. De jeugd kan gratis pony rijden en gratis gebruik maken voor de speciaal aanwezige attracties. Onder het publiek worden waardevolle prijzen verloot. Tijdens de Ponybrunch in winkelcentrum Parade zijn er prijsjes en presentjes voor de jonge ruiters en wat lekkers voor jonge toeschouwers. De Paardendag in Nootdorp is een evenement, waar het publiek kan genieten.

Ponybrunch
De dag van de Kortebaandraverij begint 's morgens om 10.30 uur traditiegetrouw met de Ponybrunch voor kinderen in winkelcentrum 'De Parade'. De paarden wordt hierbij een bijzondere brunch voorgezet, een spektakel op zich, zij laten zich de wortels, appels et cetera goed smaken, ook dit onderdeel van het programma is een bezoek waard. De brunch wordt aangeboden door de winkeliers van het winkelcentrum. Een mooie gelegenheid om op een van de terrassen het een en ander gade te slaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant