De eerste spin is mogelijk een krabspin. De tweede valt mogelijk onder de wolfspinnen: een zeldzame beekpiraat.
De eerste spin is mogelijk een krabspin. De tweede valt mogelijk onder de wolfspinnen: een zeldzame beekpiraat.

Mogelijk krabspin en zeldzame beekpiraat

Actueel 753 keer gelezen

Pijnacker - Walter Getreuer van reptielenhuis Serpo heeft op basis van foto's onderzoek gedaan naar de herkomst van twee spinnen in Pijnacker.

Op bedrijvenpark de Boezem werd deze week een angstaanjagende harige spin gevonden. "Het is mogelijk een krabspin", zegt Walter. Volgens de spinnenexpert uit Rijswijk valt deze spin onder de zogenoemde huntsman spiders. Deze komen veelal in tropische gebieden voor, maar soms ook in de achtertuin van woningen.

Koningshof
Van de spin die is aangetroffen aan het Koningshof in Pijnacker is niet zomaar de soort vast te stellen. "Stand van de kaken, aantal ogen 6 of 8 en de positie daarvan zijn essentieel voor een betrouwbare determinatie. Vooralsnog zou ik hem in de groep wolfspinnen gaan zoeken. De beekpiraat behoort overigens ook tot de wolfspinnen, zou dus een goede suggestie kunnen zijn, mits het een relatief klein diertje is, dat is op de foto niet goed op te maken", aldus Getreuer.

Beekpiraat
Lezer Eveline van der Pool denkt ook dat het gaat om een zeldzame beekpiraat: "De zeldzame beekpiraat - die na 124 jaar sinds 2014 terug is in Nederland - en het kennelijk vrij snel alweer gezien heeft in het mooie Zuid-Limburg en naar het nog mooiere Pijnacker is verhuisd", zo grapt ze in een e-mailtje aan onze redactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant