Het Jozefhuis aan de Veenweg. Foto: M.M.Minderhoud
Het Jozefhuis aan de Veenweg. Foto: M.M.Minderhoud

Jozefhuis in Nootdorp bezet door krakers

Actueel 710 keer gelezen

Nootdorp - Het Jozefhuis aan de Veenweg in Nootdorp is gekraakt. Een groep krakers heeft het pand bezet nadat het meer dan een jaar heeft leeggestaan.

Het karakteristieke gebouw is in 1906 gebouwd als Sint-Josephgesticht en Parochiehuis. Sindsdien heeft het vele functies vervuld en zijn in het pand vele maatschappelijke organisaties, verenigingen en scholen gehuisvest zoals de Jozefschool, de scouting, welzijnscentrum en de toneelvereniging. Door dit gebruik is het pand onderdeel geworden van de historie van Nootdorp.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft het pand al eens aangeboden via een erfgoedmakelaar, maar dit leidde niet tot een succesvolle verkoop.

Schandalig
"Wij als buurtbewoners vinden het schandalig hoe de gemeente en de kerk als mede-eigenaar omgaan met het monumentale pand en het groen eromheen. Het staat te verwaarlozen, zo ook het torentje dat naast het gebouw staat weg te rotten in het steeds verder oprukkende groen. Ook vragen wij ons af hoe het met de brandveiligheid zit", zo laten verontruste buurtbewoners aan Telstar Online weten.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp was vanmorgen niet bereikbaar voor een reactie op de krakersactie aan de Veenweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant