Afbeelding
BREKEND

WETHOUDER VAN HAAGEN STAPT OP

Actueel 98 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Peter van Haagen treedt terug als wethouder. Dat heeft hij vanavond bekend gemaakt in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp.

Hij haalt geen genoegen meer uit het politieke werk, zo vatte hij kort samen. Van Haagen wil na 21 jaar gemeentepolitiek terug het bedrijfsleven in. De commotie in de zaal was na zijn mededeling behoorlijk, omdat niemand dit heeft zien aankomen. Het gezin van Peter van Haagen zat tijdens zijn mededeling op de publieke tribune.

De VVD-er blijft nog tot 1 september op zijn post en zal het stokje dan overdragen aan een andere kandidaat. Over het wachtgeld zei hij: "Ik verwacht er niet lang gebruik van te maken, want er staat al wat te pruttelen." Hij doelde mogelijk op een nieuwe baan.

Burgemeester Francisca Ravestein zei vooral zijn humor en deskundigheid te gaan missen. "Peter het ga je goed", sprak ze. De VVD-fractie schrijft in een persbericht: "De fractie en het bestuur betreuren zijn keuze, maar hebben begrip voor de beweegredenen van Peter."

Raadslid Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief nam geen genoegen met de summiere uitleg van de wethouder en eiste terstond een verklaring. De burgemeester stak daar een stokje voor en gaf aan dat de vergadering was afgelopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant