Het bord waarop alle feestelijkheden worden gemeld, is woensdag officieel onthuld door de Nootdorpse dames Yentl en Jorieke.
Het bord waarop alle feestelijkheden worden gemeld, is woensdag officieel onthuld door de Nootdorpse dames Yentl en Jorieke.

Nootdorp omgedoopt tot zomers feestdorp

Actueel 99 keer gelezen

Nootdorp - Ondernemer Piet Vergeer, de Nootdorpse Oranjevereniging en gigantisch veel enthousiaste vrijwilligers organiseren de komende zomermaanden heel veel activiteiten in Nootdorp.

Telstar Online zal uiteraard in de krant en op internet uitgebreid verslag doen van alle gebeurtenissen. Wij hebben alvast alle agendapunten op een rijtje gezet.

Jaarmarkt zaterdag 4 juli
De OVN zorgt namens de winkeliersvereniging van de Parade een jaarmarkt waar lokale winkeliers en anderen overdag een kraam of standplaats kunnen huren. De markt wordt aangekleed met optredens van straatartiesten en er zijn gezellige eten- en drinkkraampjes.

Zomerterras zaterdag 4 juli
Aansluitend aan de Jaarmarkt wordt 's-avonds in de Parade het Zomerterras georganiseerd. Wederom is er binnen een veilige omgeving live podiummuziek onder het genot van een wijntje of een biertje. Het is er altijd gezellig druk.

Kortebaan dinsdag 4 augustus
Vanaf 13.30 uur vindt in Nootdorp de enige echte kortebaan draverij plaats. Voor paardenliefhebbers al jaren een waar spektakel.

Kermisweek woensdag 5 augustus
De opening op woensdag wordt gedaan door het DJ Mista i.s.m. team van Royal Grooves. Dit team van DJ's draait aanstekelijke Dance en House muziek en zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. Toegang is gratis.

Darttoernooi woensdag 5 augustus
Voor de sportievelingen onder ons wordt op dezelfde dag ook een dart toernooi georganiseerd op het Kermisterrein aan de Dobbeplas. Een hapje en een drankje voor ruim 100 darters.

Wielerronde donderdag 6 augustus
De jaarlijkse wielerronde is voor jong en oud ieder jaar weer een spektakel. In de kleine tent op de kermis wordt er gezellige muziek gedraaid door verschillende DJ's. Gratis entree.

Viswedstrijd donderdag 6 augustus
Ieder kind tot 15 jaar kan meedoen aan deze wedstrijd en iedereen heeft prijs. We zien vooral veel (groot)ouders met hun (klein)kinderen aan de kant zitten te vissen. Circa 100 kinderen en aanhang worden verzorgd met een drankje en wat lekkers.

Kermisweek vrijdag 7 augustus 
Op de vrijdagavond zullen de bekende DJ's Tim & Faab met hun jaren 80's & 90's muziek zorgen voor een gezellige en sfeervolle avond. In de grote tent zal het spektakel van 20:30 tot 1:00 uur plaatsvinden. Er zal een grote verlichte dansvloer geplaatst worden om de sfeer te verhogen. De toegang voor deze avond is gratis.

Spellenmiddag vrijdag 7 augustus
Voor ca. 200 kinderen tussen de 5 en de 12 jaar worden er spelletjes georganiseerd als kanovaren (wedstrijd), buikschuiven en kussengevecht. Iedereen krijgt weer wat te eten en te drinken en er vallen prijzen te verdienen.

Spellenochtend zaterdag 8 augustus
Voor ruim 200 kinderen tussen de 2 en de 10 jaar worden er spelletjes georganiseerd als ballen gooien, vissen vangen, beeldjes schilderen, schminken, cavia's en konijnen, springkussens, etc. Voor de ouders is er naast een gezellig hapje en drankje terwijl er goed op hun kinderen wordt gepast, gelegenheid voor komkommer sorteren, en bloemschikken.

Beach volleybal zaterdag 8 augustus
Op het mooie strand van de Dobbeplas wordt voor bedrijventeams in de middag een gezellig volleybal toernooi georganiseerd met een lekker drankje en na afloop een heerlijke barbecue. Er nemen ca. 150 sporters aan deel.

Kermisweek zaterdag 8 augustus
Feest in zowel de grote als de kleine tent. In de grote tent is het feest van 20:30 tot 1:30 uur. Met coverband Vangrail en een DJ. Toegang à € 10,00 bij de grote tent, de entree voor de kleine tent is gratis.

Kermisweek zondag 9 augustus
In de grote tent de bekende familiedag met onder andere The Clarks, zij treden op vanaf 17:15 uur tot 18:15 uur. De familiedag is van 14:00 tot 20:00. Voor de kinderen wordt er een springkussen neergezet en zal er een ballonnenclown aanwezig zijn. Leuke activiteiten voor jong en oud. De toegang voor deze gezellige dag is gratis.

Nootpop zondag 30 augustus
Het festival biedt gevarieerde muziek aan gratis voor de liefhebber van 15 jaar en (veel) ouder. Er is een hapje en een drankje en er is een springkussen voor de kleinere kinderen. We verwachten dit jaar tussen de 800 en de 1.000 bezoekers op de Dominee C. Spoorlaan achter het Raadhuis. De muziek bestaat uit lokale talentvolle artiesten, bandjes en DJ's in combinatie met een of twee grote bands.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant