Gewonden worden door hulpverleners van het strand gedragen. Videostill: YouTube
Gewonden worden door hulpverleners van het strand gedragen. Videostill: YouTube

Pijnackernaren ooggetuige van aanslag in Tunesië

Actueel 291 keer gelezen

Pijnacker - De familie Verbaan uit Pijnacker is vrijdag aan de dood ontsnapt tijdens een terreuraanslag op het strand van Sousse in Tunesië. Willem en Loes Verbaan waren van dichtbij ooggetuige van het drama.

Vrijdagmiddag openden twee schutters het vuur op badgasten. Onder de 37 doden zijn vooral veel toeristen, het is nog niet duidelijk of daar ook Nederlanders bij zitten. Reisorganisatie TUI heeft momenteel 520 toeristen uit Nederland in Tunesië zitten. 

Zo snel mogelijk weg
De familie Verbaan heeft de terroristen gezien en de schoten gehoord. In eerste instantie dacht het echtpaar dat er vuurwerk werd afgestoken, maar al snel vluchtten Loes en Willem in paniek terug het hotel in. Willem zag nare dingen op het strand, zo vertelde hij gisteravond: "Dode mensen, mensen die in hun hoofd waren geschoten". De koffers zijn inmiddels gepakt en de Pijnackernaren willen zo snel mogelijk weg uit Tunesië. 

Reisadvies aangescherpt
Er is in Tunesië een dreiging van terroristische aanslagen. Dit is vooral het geval in de grensgebieden met Libië en Algerije. Maar ook in overige gebieden bestaat een risico. De afgelopen jaren waren er regelmatig gewapende incidenten in Tunesië. Bij de terroristische aanslag bij het Bardo museum op 18 maart 2015 werden tientallen toeristen gedood en gewond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant