De Delftsestraatweg is tot september afgesloten voor verkeer. Foto: Martijn Mastenbroek
De Delftsestraatweg is tot september afgesloten voor verkeer. Foto: Martijn Mastenbroek

Afsluiting en omleiding Delftsestraatweg verloopt zonder al te veel gemor

Actueel 72 keer gelezen

Delfgauw - Sinds vorige maand is het weggedeelte vanaf de rotonde Nassaulaan in Delft tot de Laan der Zeven Linden in Delfgauw tussen huisnummer 170 en 240 afgesloten voor verkeer.

Bestemmingsverkeer rijdt via de Hoflaan. Woningen en bedrijven zijn voor direct aanwonenden en nood- en hulpdiensten wel bereikbaar. 

De oever en kade langs de weg voldoen niet meer aan de huidige kwaliteitseisen. Daarom vindt er onderhoud plaats aan de kade over een lengte van ca. 550 meter. Ook wordt de totale wegconstructie vervangen. Gezien de ligging van de Delfgauwseweg krijgt de weg een gemeentelijk karakter. Met de nieuwe inrichting vervalt de mogelijkheid om langs de kade te parkeren. Als tegemoetkoming zijn door de gemeente nieuwe parkeerplaatsen aangelegd op de Hoflaan.

Automobilisten vinden inmiddels de weg door de wijk Emerald, waar de verkeersdruk behoorlijk is opgelopen. Ook strandt een verdwaalde bestuurder op de Hoflaan, waar 'omsluipen' onmogelijk is gemaakt. Al met al loopt de omleiding soepel en zonder al te veel gemor. De afsluiting duurt tot en met woensdag 30 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant