Winkelcentrum de Parade in Nootdorp. Foto: Martijn Mastenbroek
Winkelcentrum de Parade in Nootdorp. Foto: Martijn Mastenbroek
Geef jouw mening

Waarom verdwijnen veel winkels?

Actueel 75 keer gelezen

Pijnacker - Van Laura Bruijns ontvingen wij vanmorgen een overpeinzend e-mailtje met een prangende vraag: onze winkelcentra zijn compleet en sfeervol, toch verdwijnen er de laatste jaren steeds meer winkels, zo schrijft ze aan Telstar Online.

"Wat is de reden en kan de politiek er misschien iets aan doen", vraagt ze zich af. Het antwoord is natuurlijk niet zo één twee drie gegeven. Sterker nog, lokale ondernemers hebben eigenlijk zelf ook geen idee, althans er spelen meerdere factoren mee.

Natuurlijk is er de invloed van het internet en webwinkels, maar binnen een dorp kiest men toch al snel voor persoonlijke service. Ook de hoge huren spelen ook grote rol. Vergeet de financiële crisis niet! Daarnaast is er soms gewoon geen pijl op te trekken. Zo sluiten de groente- en de visboer noodgedwongen hun deuren bij gebrek aan klandizie, maar breidt (leuke woordspeling) wolwinkel Pera Pasha juist gigantisch uit. Wie het weet, mag het zeggen.

Discussie
Geef hieronder jouw mening over lokaal ondernemerschap. Welke winkels zie je graag het winkelcentrum verrijken? Wat is de reden van sluiting? Koop je zelf lokaal of laat je je verleiden door het internet? Reageer onder dit bericht. Wij hopen op een sprankelende discussie, antwoorden en misschien wel een oplossing voor de door Laura aangekaarte 'problematiek'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant