Afbeelding

Politie laat 140 'witte voetjes' achter in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 22 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Om bewoners te waarschuwen voor insluiping verspreidde de politie de afgelopen dagen witte voetjes. Misschien ben je zelf wel verrast, want de politie had in 140 woningen de mogelijkheid een voetje neer te leggen.

De politie werd geholpen door gemeenten, buurtpreventen en scholieren. Met deze actie wil de politie laten zien hoe makkelijk het voor een insluiper is om binnen te komen en spullen te stelen. In de campagneweek 'Witte Voetjes tegen Insluipers' gingen agenten van het team zowel overdag als in de avonduren de wijken in om woningen te controleren op openstaande ramen en deuren zonder direct toezicht van de bewoners.

140 voetjes
Op dinsdag- en donderdagavond deden zij dat in Klapwijk en Koningshof, samen met leden van de buurtpreventieteams. In veel wijken zowel in Delfgauw, Nootdorp als Pijnacker zijn door agenten tijdens de surveillance woningen gecontroleerd. In totaal was er in 140 gevallen aanleiding om een wit voetje en een informatiepakket achter te laten. Bij veel woningen bleken deuren en ramen open te staan terwijl men gewoon thuis was. Af en toe werd een bewoner door een geüniformeerde collega 'verrast' in de eigen woning. De reacties van de bewoners waren over het algemeen positief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant