Op de Nootdorpseweg zat de vaart er goed in. Foto: Martijn Mastenbroek
Op de Nootdorpseweg zat de vaart er goed in. Foto: Martijn Mastenbroek
VIDEO

Olympia's 3M Tour raast door Pijnacker-Nootdorp

Actueel 81 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De top van wielrennend Nederland en buitenlandse talenten deed vandaag even Pijnacker-Nootdorp aan. De Olympia's 3M Tour reed zaterdagmiddag in een werkelijk gierende noodvaart door de gemeente.

Verkeersregelaars legden het hart van Pijnacker stil om het wielerpeloton zonder kleerscheuren op snelheid te laten blijven. Dat was nog knap lastig met rotondes en paaltjes in de weg, zo bleek op de Nootdorpseweg. Het was een schouwspel waarbij normaal gesproken, ogenschijnlijk geen verkeersregel of snelheidsbeperking meer in acht werd genomen, maar vandaag mocht het even. Er werd bijzonder hard gereden door politiemotoren, ingehaald op rotondes en onder dit toezicht op de andere weghelft gereden door allerhande volgwagens.

Wim Stroetinga
De Fries Wim Stroetinga heeft het tweede deel van de vijfde etappe gewonnen. Stroetinga won in de 139,8 kilometer lange rit met start en finish in Delft de massasprint en boekte zo zijn derde ritzege in deze editie en z'n dertiende in de historie van Olympia's Tour. De Zwitsers Théry Schir en Tom Bohli finishten als tweede en derde. Eerder op de dag was Dion Beukenboom in Delft winnaar geworden van een tijdrit over acht kilometer. Met 10.39 was hij 0.04 rapper dan Bohli. Bob Schoonbroodt werd derde op 0.10 van Beukenboom, zo meldde Studio Sport zaterdagavond.

Videobeelden Martijn Mastenbroek en Nina Macleod

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant