Afbeelding

Pijnacker-Nootdorp scoort goed op gezondheid en besteedbaar inkomen

Actueel 46 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - NRC Q, de digitale zakenpublicatie van NRC Handelsblad, publiceert vandaag een onderzoek naar gezondheid in combinatie met besteedbaar inkomen. "Ben je – of voel je je – gezonder als je meer geld op de bank hebt", luidt de onderzoeksvraag. De gemeente Pijnacker-Nootdorp scoort hoog in vergelijking met andere gemeenten.

"Het CBS onderscheidt deze cijfers niet per gemeente, maar we kunnen wel een gooi doen naar het verband door twee databestanden uit 2012 te koppelen: het mediaan besteedbaar inkomen per huishouden en de ervaren gezondheid in 324 gemeenten waarover data beschikbaar is", schrijft NRC Q op hun website. Pijnacker-Nootdorp scoort goed: hoe hoger de bol in de rechterbovenhoek staat, hoe hoger het mediane inkomen en het aantal personen dat de eigen gezondheid als 'goed' of 'zeer goed' aangeeft. Met de gezondheid en het besteedbaar inkomen zit het dus over het algemeen wel goed in onze gemeente.

Armere gemeenten
De uitschieters aan de onderkant zijn de water armere gemeenten: de Limburgse gemeenten Brunssum, Heerlen en Kerkrade bijvoorbeeld, of Sluis in Zeeland. Ook de grote steden scoren betrekkelijk laag. Rijk is gezond een cliché? Toch wel een beetje waar dus.

Image and video hosting by TinyPic

Bron: NRCQ.nl

Uit de krant