Afbeelding

Feel Good Radio jaar geleden nog op vingers getikt. Onjuist, zegt zendercoördinator

Actueel 489 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Feel Good Radio, het radiostation dat momenteel voet aan de grond probeert te krijgen in Pijnacker-Nootdorp, is vorig jaar nog uit de lucht gehaald door de Belgische autoriteiten. Dat meldt Dag Roosendaal.

"Het radiostation zond met een verboden antenneconstructie uit, ook stond de zendmast op een andere locatie dan vergund was", zo schrijft de lokale krant dagroosendaal.nl. Volgens de Vlaamse Regulator voor de Media zorgde de omroep ook voor ernstige storingen bij de communicatie binnen het vliegverkeer.

Subsidieaanvraag
De radiomakers zijn onlangs neergestreken in Pijnacker-Nootdorp en hebben bij de gemeente een subsidieaanvraag neergelegd van enkele tienduizenden euro's. Ambtenaren buigen zich naar verluidt al maanden over de aanvraag. De lokale partijen Eerlijk Alternatief en Trokts op Pijnacker-Nootdorp hebben inmiddels grote twijfels bij de lokale intenties van het radiobestuur. "Hoezo lokaal?", schrijft Hanneke van de Gevel op Twitter.

Reactie Feel Good Radio
De zendercoördinator van Feel Good Radio ontkent de aantijgingen: "Het bericht op Dag Roosendaal is onjuist", zo stelt hij. "In de dossiers van de VRM is duidelijk te lezen dat de VZW EVRO, vergunninghouder van de frequentie 105.5 in Essen op de vingers is getikt voor een verkeerde antenne-opstelling. Nergens in welk dossier wordt Feel Good Radio genoemd als verantwoordelijke partij."

Over de lokale intenties van zijn radiostation in Pijnacker-Nootdorp zegt de zendercoördinator: "Bij twijfel nodig ik iedereen uit om de radio en of tv aan te zetten. Bij het ontbreken van een actieve lokale omroep hebben wij in november 2014 de belofte gedaan om Pijnacker-Nootdorp weer een radiostation te geven voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp."

De zendercoördinator vervolgt: "Als bestuurder van de stichting die verantwoordelijk is voor de uitzendingen van de lokale omroep, kom ik oorspronkelijk niet uit de regio Pijnacker-Nootdorp, maar ik woon er al wel 10 jaar. Ieder uur is op alle kanalen honderd procent hoorbare en zichtbare focus op Pijnacker-Nootdorp, dat kan de oplettende kijker en luisteraar niet gemist hebben."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant