Afbeelding

Sportraad ziet mystery alcoholcontrole voorlopig nog niet zitten

Actueel 0 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil een keiharde aanpak van alcoholmisbruik onder jongeren. De burgemeester gaf onlangs al aan dat dit de hoogste prioriteit krijgt bij opsporingsambtenaren.

De controles worden niet alleen uitgevoerd bij lokale horeca en supermarkten, maar ook bij sportkantines. De gemeente wil onder andere gaan werken met mystery buyers (anonieme controleurs), maar de aangesloten Sportraad van Pijnacker-Nootdorp ziet dit vooralsnog niet zo zitten. "De Sportraad ziet liever dat de gemeente in eerste instantie herkenbare medewerkers stuurt. Met hen kan de gemeente - als partner van de vereniging - nagaan hoe in de kantine wordt gehandhaafd. En adviseren over eventuele knelpunten", zo valt te lezen in een nieuwsbrief van de Sportraad.

In de nieuwsbrief is vervolgens te lezen dat de gemeente toegeeft aan de wensen van de Sportraad. "De gemeente zegde toe dit welkome advies op te zullen volgen". De vraagt rijst natuurlijk wel een beetje waarom de gemeente zo snel de anonieme controleurs thuislaat en geldt dit ook voor winkeliers en café-uitbaters? Daarnaast: als een sportvereniging alles op orde heeft, dan maakt een controle in welke vorm dan ook toch helemaal niet uit?

Uit de krant