Ook onze eigen Sjaak Oudshoorn doet mee.
Ook onze eigen Sjaak Oudshoorn doet mee.
VIDEO

De acht Maestro kandidaten stellen zich voor

Actueel 47 keer gelezen

Het Symfonisch Blaasorkest Excelsior Pijnacker organiseert op zaterdag 18 april de Grote Finale van Maestro van Pijnacker. Maestro van Pijnacker is een spannende competitie waarbij de kandidaten het Symfonisch Blaasorkest Excelsior Pijnacker mogen dirigeren. Er is een deskundige jury die de prestaties van de kandidaten beoordeelt. De acht potentiële Maestro's zijn bekende inwoners van Pijnacker en deelnemers die zich via de website van de muziekvereniging hebben aangemeld.

Alle kandidaten hebben tijdens de afgelopen kennismakingsavonden voor de eerste keer op de bok mogen staan. Dat viel niet voor iedereen mee. Marco Filippo van de Guyter dacht alleen maar handen te hoeven schudden, maar kreeg bijna een paniekaanval toen hij hoorde dat hij ook echt op de bok moest gaan staan om de 2nd Waltz te gaan dirigeren.  Sjaak  Oudshoorn, redacteur van de Eendracht en de Telstar had moeite om het orkest in de maat te houden. "Nou kom ik vaak ergens te laat, maar hier is dat wel erg onhandig" vertelde Sjaak. Het vermoeden bestaat dat deze wals nog nooit zo lang heeft geduurd.

Alle Maestro's gaan de komende weken nog in de leer bij de dirigent van Excelsior zodat ze allemaal kunnen gaan schitteren tijdens de Grote Finale op 18 april, welke wordt gepresenteerd door Manuela Bijl (gemeenteraadslid in Pijnacker-Nootdorp),

Wil je deze avond je favoriete Maestro kandidaat aanmoedigen? Kom dan op zaterdag 18 april 2015 naar De Grote Finale en maak live mee wie wordt uitgeroepen tot Maestro van Pijnacker! Aanvang 20.00 uur. Stanislas College Pijnacker (Sportlaan). Toegang 8 euro p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis entree).  De zaal is open vanaf 19.15 uur. Kaarten worden ook verkocht aan de deur maar om zeker te zijn van een stoel, bestel je nu alvast je tickets online via de hoofdsite of deze site. Bekijk hieronder de trailer van Wim Meijer waarin alle acht kandidaten zich voorstellen.

Uit de krant