Afbeelding

Tweede bieder raadhuis woedend over verkoop

Actueel 111 keer gelezen

Nootdorp - Een bekende ondernemer uit Nootdorp is woest over het besluit dat het raadhuis voor 850.000 euro is verkocht aan een investeerder uit Zoetermeer. Hij voert naar eigen zeggen al ruim twee jaar gesprekken met de gemeente en heeft zelfs een bod van meer dan 1,2 miljoen gedaan voor de bouw van 14 starterswoningen in het voormalig raadhuis in de Dorpsstraat. "Ik heb alle correspondentie hier liggen", zegt hij aangeslagen.

Wethouder Jaap van Staalduine liet zich dinsdag uit over een collegebesluit met betrekking tot de verkoop van het oude raadhuis in Nootdorp. Volgens de wethouder heeft de gemeente een voorlopige koopovereenkomst gesloten met Schoolstraat BV, die voornemens is 22 starterswoningen te realiseren. "Ik viel van mijn stoel", zegt de ondernemer uit Nootdorp. "Ik heb meteen een advocaat in de arm genomen. Dit is gewoon mijn plan dat wordt uitgevoerd, maar dan voor zes ton minder. Het stinkt aan alle kanten en dat kan ik bewijzen ook."

Substantieel hoger bod
Zijn advocate, Anne Fischer van Maasdam Broers Fischer advocaten, zegt in een verklaring tegenover Telstar Online: "De gemeente wees eerder eenzelfde bod van onze cliënt af, omdat de gemeente het beoogde aantal van veertien appartementen teveel vond gelet op de beschikbare parkeerruimte. Later is zelfs een substantieel hoger financieel bod uitgebracht. Het lijkt erop dat de gemeente tussentijds de spelregels heeft veranderd. Tevens handelt de gemeente mogelijk in strijd met het Europese verbod van staatssteun door het raadhuis niet te verkopen aan de hoogst biedende." 

Reactie gemeente
Onze redactie heeft de zaak vandaag voorgelegd bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. "Er is gedurende langere periode met meerdere geïnteresseerden gesproken. De gesprekken met de Nootdorpse investeerder zijn in de zomer van 2014 beëindigd", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Het klopt dat zij een bod gedaan hebben van 1,2 miljoen op basis van huurkoop over een periode van 25 jaar. Om de biedingen te kunnen vergelijken is de huurovereenkomst contant gemaakt, dat resulteerde in een bod van ongeveer 600.000. Een substantieel lager bod dan door Schoolstraat BV gedaan is. We hebben voor de hoogste bieder gekozen. Vooraf is aangegeven dat gegund zou worden aan de bieder met het hoogste bod, waarbij ook is aangegeven dat het onderliggende plan niet ter zake deed bij de gunning."

De advocaat van de ondernemer stelt dat er geen fair-play is toegepast en de gemeente in strijd handelt met de Europese aanbestedingsnormen. De gemeente zegt hierop: "De procedure is conform geldende regels verlopen." Op de vraag of koopovereenkomst nu van de baan is, laat de gemeente weten: "Nee, de raad is nu in de gelegenheid gesteld om wensen en bedenkingen te uiten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant