Afbeelding

Open auditie voor de sleutelrol in '1001 nachten'

Actueel 27 keer gelezen

Pijnacker - De producenten van '1001 nachten' organiseren een open auditie voor de rol van Scheherazade. De open auditie wordt gehouden op zondag 26 april tussen 14.00-17.00 uur in Pijnacker (exacte locatie krijgen de auditanten te horen).

Ben je een vrouw tussen de 18 en 35 jaar, afkomstig en/of woonachtig in Pijnacker-Nootdorp en kun je acteren, zingen en ben je in staat om in korte tijd (redelijk eenvoudige) dansen eigen te maken? Doe dan auditie! '1001 nachten' wordt gespeeld in het kader van De Verbeelding op zaterdag 26 en zondag 27 september in Pijnacker.

Stichting De Verbeelding wil tijdens het Verbeeldingsweekend 2015 flink uitpakken en iets spectaculairs opzetten. Daarom wordt er gewerkt aan een grote gezamenlijke productie die op zaterdag 26 september en zondag 27 september opgevoerd gaat worden. De samenwerkingsproductie moet het zwaarte- en hoogtepunt gaan worden van de podiumoptredens van Verbeelding 2015 en ingevuld worden door zoveel mogelijk particulieren en organisaties die zich in Pijnacker-Nootdorp bezig houden met toneel, zang, dans of muziek.

De productie is een eigentijdse bewerking van het bekende verhaal van '1001 nachten', waarin Scheherazade duizend-en-één nachten lang iedere keer een verhaal vertelt aan een sultan met een kort lontje, die zo voor haar (en haar verhalen) valt, dat hij uiteindelijk met haar trouwt. De verhalen die Scheherazade aan de sultan vertelde, zijn een wondermooie mengeling van oude verzen en liedteksten, gecombineerd met sprookjes en avontuurlijke vertellingen.

De auditie
De auditie bestaat uit een aantal onderdelen en elk onderdeel wordt begeleid en beoordeeld door een jury, bestaande uit producenten Walter Vermeer en Tim Lafeber, en coördinatoren van dans en zang van deze productie.  De gegadigden moeten ten eerste een van tevoren opgestuurd stuk tekst uit de productie uit het hoofd leren en spelen tijdens de auditie met mede-auditanten. Onder begeleiding van een regisseur wordt gewerkt aan tekstbehandeling en het acteren.  Belangrijk is verder ook improvisatie en overtuigingskracht, vooral voor het overbrengen van de verhalen. Om die reden volgt na de gespeelde scène de opdracht waarbij de potentiële Scheherazade een verhaal te lezen krijgt uit '1001 Nachten', om dit verhaal vervolgens voor de jury na te vertellen.

Naast het spel is zang een belangrijk onderdeel van de auditie. Auditanten mogen zelf een lied uitzoeken en dat (onder begeleiding van zelf meegebrachte muziek) ten gehore brengen. Tenslotte zal er onder leiding van de coördinator dans een korte dansinstructie volgen om te kijken in hoeverre de auditanten in korte tijd een simpele choreografie kunnen aanleren.

Interesse? Meld je aan bij de producenten Walter Vermeer en Tim Lafeber via 1001pijnacker@gmail.com vóór zondag 5 april. Je ontvangt dan een tekst uit het script, verdere informatie en er wordt een afspraak gemaakt voor een tijdstip tijdens de open auditie.

Uit de krant