Bernard Minderhoud vindt wel dat er dat nog te weinig gebruik wordt gemaakt van het Stimuleringsfonds.
Bernard Minderhoud vindt wel dat er dat nog te weinig gebruik wordt gemaakt van het Stimuleringsfonds.

Minderhoud en Van Egmond brengen positief maatschappelijk nieuws

Actueel 10 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De wethouders José van Egmond en Bernard Minderhoud hebben positieve verhalen te melden op maatschappelijk terrein. Dat blijkt uit een vraaggesprek met de redactie van Telstar.

Het aantal bijstandsgerechtigden blijft met ruim 400 stabiel, weet Minderhoud. De boel is goed op orde, maar de gemeente wil ook in 2015 er alles aan doen om zo veel mogelijk mensen aan het werk te helpen.

José van Egmond vertelde dat de gemeente op het gebied van jeugdhulp bezig is om organisaties meer met elkaar te laten samenwerken, met de bedoeling problemen zo vroeg mogelijk te ondervangen en zo veel mogelijk dicht bij huis en op school op te lossen. De kernteams die op 1 januari van start zijn gegaan, hebben hierbij het voortouw.

Bernard Minderhoud zei tot slot dat nog te weinig gebruik wordt gemaakt van het Stimuleringsfonds voor verenigingen. Als zij nieuwe initiatieven indienen, kunnen ze een beroep doen op het fonds dat is ingesteld na de ernstige verlaging van de subsidies. De wethouder noemde als voorbeeld van vernieuwing en samenwerking de totaalproductie die de Verbeelding gaat opzetten.

Uit de krant