Afbeelding

(A)meezingfestijn in De Guijter voor BOB

Actueel 25 keer gelezen

Jan Reinders en Aad de Koning organiseren een groot live-muziekfestijn dat volgende week donderdag 26 maart vanaf 20.00 uur wordt gehouden in café De Guijter. De entree, 7,50 euro per persoon, komt helemaal ten goede aan de Stichting Build On Bravery (BOB).

Deze stichting is opgericht door vrienden van Pijnackernaar Bob Burks. Bob heeft vorig jaar door de meningokokkenbacterie type Y sepsis zijn beide onderbenen verloren en een ernstige beperking aan zijn handen over gehouden.

Intussen loopt hij weer dankzij protheses maar de revalidatie aan zijn handen gaat nog lange tijd duren. Doordat hij heeft leren lopen is hij wel wat mobieler geworden maar als hij wat verder weg wil naar het dorp of bijvoorbeeld de voetbal is hij afhankelijk van vrienden en familie die hem halen en brengen.Om Bob minder afhankelijk te maken van al deze mensen zou hij graag een aangepaste fiets hebben, zodat hij zelf dingen kan ondernemen wanneer hij dat zelf wil.

Daarom is het idee ontstaan om de opbrengst van deze (a)meezing avond ten goede te laten komen van de stichting Build On Bravery. Zodat zij het geld kunnen gebruiken om deze fiets voor Bob te financieren. Toen Wijtman tweewielers van dit initiatief hoorden hebben zei ook toegezegd om hun steentje bij te dragen om dit voor elkaar te laten krijgen. Zij gaan als dealer van de fietsenleverancier zorgen dat er een speciale prijs voor deze speciale fiets komt.

Maar het kan natuurlijk niet voor nop ,zo'n fiets kost een paar duizend euro. Daarom word er tijdens deze avond ook nog een fiets geveild ,onder het motto 'een fiets voor een fiets'. Ook zal er een loterij zijn met een aantal prijzen ,waaronder dinerbonnen die weer beschikbaar gesteld worden door cafe De Guijter en andere lokale Pijnackerse ondernemers. Zo snijd het mes aan diverse kanten ,en word er door inzet van diverse mensen en bedrijven geprobeerd om die speciale fiets te realiseren.

Het wordt een groot feest in De Guijter. Met de bekende zanger Wesley Ponsen uit Nootdorp/Ypenburg die ook landelijk aan de weg timmert. Ook Shantykoor Schiehaven doet mee en natuurlijk De Reiko's, het duo Aad de Koning en Jan Reinders. Zij timmeren behoorlijk aan de weg en zingen bij feesten en partijen en andere gelegenheden. "Voor iedere gelegenheid hebben we een aangepast repertoire. Zingen we in een zorgcentrum met allemaal mensen van rond de 85 of ouder, dan halen we een heel mooi oud-Hollands repertoire van stal", aldus Jan Reinders. "En als we op een veertigjarige bruiloft zingen, zoals onlangs, dan hebben we ook heel veel dansnummers in petto", zo vult collega Aad de Koning aan. De heren wonen in dezelfde flat in Keijzershof en zijn iedere dinsdagmorgen aan het oefenen. Jan Reinders heeft een ingenieuze autocue ontwikkeld voor het meelezen van de teksten. Meer dan honderd nummers uit je hoofd leren is immers wat veel van het goede.

Terug naar het festijn bij De Guijter. Daar is ook de uitstekende accordeonist Jeroen Rood van de partij en de DJ's Sander Hennevanger en Ronald Toussaint, die als het duo De Eppies deze avond vloeiend in elkaar over zullen laten lopen. Alle deze artiesten treden belangeloos op tijdens deze avond en dragen dus zo op hun manier een steentje bij voor de fiets.

Aad en Jan zingen in een swingend ritme het nummer 'Samen zijn' van Willeke Alberti. Heel toepasselijk: met z'n allen er tegenaan om het goede doel werkelijkheid te laten worden en dan ook nog een leuke gezellige muziekavond meemaken. Wie wil dat niet?

Kaarten zijn te koop bij: Cafe De Guijter

Of stuur een mail naar Jan Reinders

Een mail sturen via het contactformulier van de stichting kan natuurlijk ook

Je kunt zo lang de voorraad strekt ook aan de deur een kaartje kopen voor 7,50 euro.

Afbeelding

Uit de krant