Afbeelding

Jan Tromp per direct weg bij Avanti

Actueel 397 keer gelezen

Jan Tromp heeft zijn functie als trainer/coach van de kersverse korfbalhoofdklasser Avanti per direct neergelegd. Donderdagavond is de selectie daarvan op de hoogte gebracht.

Amper een maand geleden maakten club en oefenmeester nog bekend de succesvolle samenwerking met tenminste een jaar te verlengen. "Tijdens de vakantie ben ik erachter gekomen dat de combinatie gezin, werk en Avanti me teveel is geworden. Toen heb ik besloten dat het zo niet verder kon", licht Tromp zijn onverwachte besluit toe. "Ik snap dat ik hiermee mensen teleurstel, maar ik moet nu voor mezelf kiezen. Bovendien verdient een club als Avanti een trainer die zich voor 100 procent kan inzetten. Als ik dat niet meer kan, moet ik dat aangeven."

Voor Avanti kwam de mededeling van Tromp als een complete verrassing. "We hadden dit volgens Jan niet kunnen zien aankomen", reageert bestuurslid technische zaken, Maarten-Kees van Breukelen. "Maar we kunnen niets anders doen dan zijn besluit respecteren en Jan bedanken voor het succesvolle zaalseizoen."

Avanti is nog op zoek naar een vervanger, om daarmee in elk geval het veldseizoen af te maken, waarin het hoofdklasseschap nog veiliggesteld moet worden. Voorlopig nemen Christie van Wijk en IJsbrand Dijkshoorn de training van de selectie voor hun rekening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant