Afbeelding

Trainersperikelen vrouwenvoetbal

Actueel 13 keer gelezen

Na vier jaar stopt John Rohling aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer bij de vrouwenselectie van DSVP. Bij DSVP, dat de grootste vrouwenvoetbalafdeling heeft van de regio,  treedt volgend seizoen een nieuwe trainer aan.

John Rohling draagt  het stokje over aan Rob Kaptein die al langere tijd succesvol trainer is van meisjesteams van DSVP.

Onder leiding van John Rohling promoveerde DSVP vrouwen 1 van de 3e klasse naar de 2e klasse. Daarnaast heeft John binnen de damesafdeling fanatisme en discipline ingebracht.

Bij de vrouwenafdeling van RKDEO rouleren de trainers een stuk sneller dan bij DSVP. Eerder dit seizoen vertrok Martin Tebbens, vanaf oktober vorig jaar stond Jeffrey Ruys voor de groep en hij heeft na een verschil van inzicht recent 'de zak met ballen' overgedragen aan Fred Schilperoort. 

Aan de resultaten ligt het niet. RKDEO vrouwen 1 speelt landelijk 1e klasse en staat op dit moment op de tweede plaats, één punt achter koploper Victoria Boys – mooie naam voor een voetbalclub met mannen en vrouwen  -  maar met één wedstrijd minder gespeeld.

Op de foto bij dit stukje spelen DSVP en RKDEO toevallig tegen elkaar. (foto Sander de Hollander)

Uit de krant