Gezond eten...
Gezond eten...

Albert Heijn Ackershof trakteert scholen gezond

Actueel 61 keer gelezen

Albert Heijn vindt gezond eten belangrijk en biedt daarom de Beatrixschool, de Johannesschool, de Josephschool en OBS De Bonte Tol in Pijnacker het Ik eet het beter-programma aan. Hieronder vallen verschillende initiatieven die gezonde voeding en bewegen op een interactieve manier onder de aandacht van de leerlingen brengt.

Op donderdag 12 maart krijgen leerlingen van groep 6 'Over de Tong!' voorgeschoteld. Al proevend ontdekken ze de vijf basissmaken zoals zout en zuur en sluiten hun onderzoek af met het maken van een verfrissende smoothie.

In 'Testlab' voor groep 7 leren de kinderen van alles over de voedingstoffen in producten. Zo testen ze als heuse professoren in welk sap de meeste vitamine C zit: appel-, sinaasappel- of grapefruitsap. Op donderdag 26 maart zetten leerlingen van groep 8 hun tanden in een 'KlasseLunch'. De 'KlasseLunch' laat leerlingen van groep 8 op een originele manier ervaren dat gezond eten niet alleen lekker, maar ook leuk en makkelijk kan zijn.

"Met de winkel wil ik graag betrokken zijn bij de buurt. We voorzien de scholen dan ook met veel plezier van de boodschappenpakketten die bij de lesprogramma's van Ik eet het beter horen", aldus supermarktmanager Bas Sikking van Albert Heijn Ackershof in Pijnacker.

Basisschoolleerlingen van groep 6 tot en met 8 kunnen zowel in het najaar als in het voorjaar meedoen aan de verschillende lesprogramma's van Ik eet het beter. Ook kan de docent met behulp van het digiboard elke dag in de klas kort stil staan bij het onderwerp gezondheid.

De lesmaterialen zijn ontwikkeld in samenwerking met externe onderwijsspecialisten en met advies van het Voedingcentrum. Dit voorjaar nemen ruim 259.000 kinderen van in totaal 3.500 scholen in heel Nederland deel aan de Ik eet het beter-lesprogramma's.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant