Afbeelding
F3 werd ook kampioen.

Kampioenenparade bij Avanti

Actueel 63 keer gelezen

Pijnacker – Onder toeziend oog van sportwethouder Peter van Haagen won korfbalvereniging Avanti zaterdag de laatste wedstrijd van het zaalseizoen en bleef daarmee ongeslagen kampioen. De nummer twee van de competitie, Tjoba uit Zeeland, werd na een zeer spannende wedstrijd met 29-27 verslagen.

Het was een zeer gevarieerde wedstrijd. Avanti liep eerst uit naar 8-1, maar in de tweede helft was het op een zeker moment 19-24. De eerste nederlaag van het zaalseizoen leek er aan te komen. Zover kwam het niet want via een geweldig slotoffensief wist Avanti het tij te keren en de punten in Pijnacker te houden. Eindstand 29-27.  

Doelpunten: Rick van den Blink (10), Stefan Hogervorst (5), Fenna van Leeuwen (3), David Post (3), Thomas Reijgersberg (3), Cherrel Tonkes (2), Sophie Donkervoort, Nikki van Trigt en Jordi van Zuidam.

Aan de eindstand is te zien met welk een overmacht Avanti kampioen is geworden in de Overgangsklasse. Met maar liefst elf punten voorsprong op de nummer twee Tjoba is de promotie naar de Hoofdklasse meer dan verdiend. Er werden in veertien wedstrijden 397 doelpunten gemaakt en dat is een ongekend hoog aantal. Rick van den Blink werd topscoorder met 102 doelpunten.

Na afloop van de wedstrijd mochten alle teams van Avanti die kampioen geworden waren meelopen met de kampioenenparade en kregen uit handen van sportwethouder Peter van Haagen een presentje. Een mooi slot van een zeer succesvol zaalseizoen.Op bijgaande foto de F3 dat ook kampioen is geworden. Zijn dit de sterren van 2030? 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant