Afbeelding

Verkeerstoren over de toonbank

Actueel 11 keer gelezen

De verkeerstoren op Ypenburg komt in andere handen. BOEi heeft het karakteristieke gebouw gerestaureerd en nu verkocht aan het bedrijf Solid Build.

Dit bedrijf vestigt zich in een deel van de toren en onderzoekt of er een horecagelegenheid in de toren mogelijk is. Op vrijdag 13 maart om 20:00 uur is de sleuteloverdracht en wordt er een nieuw lichtkunstwerk onthuld.

Dit lichtkunstwerk is ontworpen in opdracht van Stichting Winterlicht, Solid Build en de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het project is mede mogelijk gemaakt door BOEi, Nationale maatschappij tot behoud, ontwikkeling en exploitatie van industrieel erfgoed en het Prins Bernard Cultuurfonds.

De unieke, karakteristieke verkeerstoren is gelegen in Pijnacker-Nootdorp, in de wijk Ypenburg. Ypenburg is tegenwoordig een moderne woonwijk, maar was vroeger een militaire vliegbasis.

De verkeerstoren was onderdeel van deze vliegbasis en werd in 1956 gebouwd. Hoewel de omgeving inmiddels onherkenbaar is veranderd, is de verkeerstoren bewaard gebleven. Waar vroeger de militaire vliegtuigen van en naar hun bestemming gedirigeerd werden, markeert de toren nu de overgang van de woonwijk naar een gebied met openbaar groen in de wijk.

Uit de krant