Afbeelding
INGEZONDEN

Het is toch van de zotte: één geldautomaat voor héél Nootdorp

Actueel 789 keer gelezen

Nootdorp - Een inwoonster van Nootdorp heeft zich vandaag middels een pittige e-mail aan onze redactie uitgesproken over het aantal geldautomaten in Nootdorp. Na een eigenhandig onderzoek van deze briefschrijfster, blijkt er in de avonduren en in het weekend maar één automaat beschikbaar voor heel Nootdorp.

"Het is toch van de zotte dat Nootdorp, buiten de openingstijden van de winkels om, nog maar één geldautomaat heeft? En als deze buiten gebruik is dus helemaal géén. In de winkels zijn geldautomaten. Bij de Hema en de AH en bij de Bruna. Dan is er een geldautomaat in de onderdoorgang (ingang garage). Die zijn allen alleen bereikbaar tijdens de openingstijden van de winkels. De geldautomaat die voorheen tussen de Lidl en de slager was is weg. Net als de geldautomaat aan de buitenmuur van de Bruna. Daarna waren er nog twee geldautomaten op en in het pand van de Rabobank aan de Markt. Eentje aan de buitenmuur en eentje in een binnenruimte."

"Die laatste is afgesloten omdat er, zoals de Rabobank weet te melden, te weinig gebruik van werd gemaakt. Onzin natuurlijk. De reden is dat er in die binnenruimte teveel rotzooi werd getrapt door hangjeugd. Daarom sloten ze die ruimte af. Want als "te weinig gebruik" de reden was dan zou je als bank juist kiezen om de geldautomaat buiten te sluiten en je klanten een comfortabele binnenruimte te geven. Niet dus. En nu is er dus nog één geldautomaat aan de buitenzijde van het pand. Bespottelijk om in een heel dorp slechts één geldautomaat te hebben."

Reactie Rabobank
De Rabobank laat in een reactie weten dat de binnenruimte inderdaad is gesloten sinds 24 november 2014. Woordvoerder Hans Mertens: "Rabobank vindt dat iedereen veilig geld moet kunnen opnemen uit een pinautomaat. Ervaringen hebben geleerd dat de binnenruimten van pinautomaten oneigenlijk gebruikt worden en door gebruikers als onprettig (het stinkt of het is vuil) en onveilig worden ervaren. Ook nam het gebruik van de pinautomaten, met name de pinautomaat in de binnenruimte, zienderogen af. Omdat er op deze plek twee pinautomaten beschikbaar waren is het besluit genomen de -meest gebruikte- pinautomaat aan de buitenzijde te handhaven. Zodat iedereen in staat wordt gesteld op een veilige wijze geld  op te nemen", zo laat hij weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant