De steun voor de motie werd uitbundig gevierd in de Oude Leede.
De steun voor de motie werd uitbundig gevierd in de Oude Leede.

Steun voor motie GroenLinks die uitrit melkveebedrijf mogelijk maakt

Actueel 81 keer gelezen

Pijnacker - De gemeenteraad stelde afgelopen donderdag het bestemmingsplan Oude Leede vast. Het plan zorgde voor veel ophef in Oude Leede. Reden genoeg voor Gemeentebelangen (GBPN) en LPN om op locatie gaan kijken en de situatie ter plaatse te beoordelen en niet alleen vanaf papier. Aanleiding was onder andere de inspraak van de eigenaresse van een melkveehouderij in de vergadering van november 2014.

Voor haar bedrijf aan de Wilgenweg was tot nu toe geen eigen uitrit toegekend. Dit zou voor de bedrijfsvoering van de melkhouderij een uitkomst zijn. In de huidige situatie moeten de melkwagens de weg naar een paardenhouderij gebruiken, met allerlei risico's en overlast voor de daar aanwezige volwassenen en kinderen. GroenLinks had een motie klaar, die het college verzocht om in de toekomst vergunning te verlenen voor de uitrit. GBPN en LPN bezochten het bedrijf donderdag 19 februari – de dag van de vergadering - en zagen genoeg reden om de motie van GroenLinks mede in te dienen. De uitrit was op eigen terrein naast het bedrijf en woonhuis gepland.

Beter voor de hulpdiensten en goed inpasbaar tussen de daar grazende koeien. Beide lokale partijen vinden dat bedrijven, en dus zeker ( jonge) ondernemers, gestimuleerd moeten worden om te blijven ondernemen, ook in economisch slechte tijden. Het familiebedrijf heeft zelf al flink geïnvesteerd. De gemeente kan nu bijdragen door de ondernemers zoveel mogelijk te ondersteunen, uiteraard binnen de geldende regels. In dit specifieke geval vonden de meeste partijen een extra uitrit op de Oude Leedeweg aanvaardbaar. De motie van GroenLinks werd aangenomen met 17 van de 30 stemmen. CDA, CU-SGP, D66 en PvdD stemden tegen.

In de motie wordt het college opgeroepen om welwillend de aanvraag van de eigenaresse te overwegen om een uitrit toe te staan, nu de gemeenteraad geen inbreuk op het landschap ziet. Wethouder Jaap van Staalduine heeft al aangegeven nog eens met het college van gedachten te willen wisselen over de uitvoering van de motie. Het begin voor het melkveebedrijf aan de Wilgenweg is er, nu de uitvoering nog.

NB. Ook de VVD heeft zich ter plekke laten informeren, zo meldt Ilona Jense. "Wanneer wij slechts het papier hadden gevolgd hadden wij zeker niet meegestemd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant