Afbeelding

Beperkte uitbreiding manege en ruimte voor ruimte

Actueel 151 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Wethouder Jaap van Staalduine van Ruimtelijke Ordening deelde dinsdag aan onze redactie mee dat een manege aan de Bieslandseweg beperkt mag worden uitgebreid.

Het gaat om hooguit dertig paardenboxen die 74 extra verkeersbewegingen teweeg brengen op de Noordeindseweg waar enige verontrusting was ontstaan. Het verhaal ging dat er 200 paarden gestald zouden worden in de manege aan de Bieslandseweg. Het gaat volgens de wethouder om een beperkte uitbreiding. Het plan komt binnenkort in de raad.

De Driesprong
Ruimte voor Ruimte betekent dat er nieuwe woningen mogen worden gebouwd als er oude kassen en schuren worden gesloopt. In Oude Leede is veel van deze regeling gebruik gemaakt en ook aan de Katwijkerlaan. In de hoek bij de Berkelseweg is de gemeente het eens geworden met vier van de zes grondeigenaren. Drie hectare oude kassen en 4000 meter schuur gaan plat en daar komen ongeveer tien woningen voor terug, zo deelde wethouder Van Staalduine gisteren mee. Een van de eigenaren is tuincentrum De Driesprong die heeft bedongen dat 24 keer per jaar de klanten  mogen parkeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant