Afbeelding

Blokker Pijnacker-Nootdorp blijft positief, maar roer moet om

Actueel 47 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Ook de Blokker-filialen in Pijnacker en Nootdorp worden getroffen door de landelijke reorganisatie. Voor zover bekend vinden er lokaal geen gedwongen ontslagen plaats, maar wordt er wel kritisch gekeken naar de bedrijfsvoering.

Winkelketen Blokker gaat 440 van de 7.200 arbeidsplaatsen schrappen, verspreid over 250 van de 500 eigen winkels. De winkelmanager van het filiaal in Nootdorp wil niet ingaan op de kwestie en verwijst naar het hoofdkantoor. In Pijnacker laat men weten dat er absoluut geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden. "Vandaag zijn we gewoon weer hard aan het werk gegaan", zo zegt Frans Hofman van Blokker Pijnacker.

Hofman vindt dat met name de hoge huurprijzen ten grondslag liggen aan problemen bij detaillisten. "Een huurverlaging van dertig procent kan veel ondernemers op dit moment redden, maar het is veelal onbespreekbaar met verhuurders. Ik heb te doen met startende ondernemers." Het hoofdkantoor van Blokker in Amsterdam was niet bereikbaar voor commentaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant