Afbeelding

Tarik Z. woont op Nieuwkoopseweg

Actueel 71 keer gelezen

Hilversum/Pijnacker - De 19-jarige Tarik Z. uit Pijnacker is vanavond met een (nep)vuurwapen de studio van NOS binnengedrongen. Hij wilde zendtijd om een boodschap over te brengen.

Tarik woont bij zijn Nederlandse moeder en stiefvader op de Nieuwkoopseweg in Pijnacker. Zijn biologische vader heeft een Egyptische achtergrond en woont in Nootdorp. Tarik is eerstejaars student scheikunde aan de TU Delft en haalde vorig jaar zijn vwo-diploma op het Voorburgse Gymnasium Novum. Hij was naar verluidt al drie weken niet op zijn colleges verschenen en haalde matige resultaten.

Nieuwkoopseweg
De politie heeft het ouderlijk huis van Tarik, waar hij ook woonachtig is, doorzocht en afgeschermd met politielinten. Het gaat om een woonhuis aan de Nieuwkoopseweg ter hoogte van de blocker. Er is een persvak ingericht voor de toegestroomde landelijke pers. Er waren ook ambulances aanwezig uit voorzorg vanwege mogelijke explosieven. 

Onderweg
Iemand tipte aan de redactie dat hij Tarik vanmiddag nog heeft zien fietsen tussen Pijnacker en Nootdorp. Tarik groette diegene vriendelijk en zag er geenszins vreemd uit. Hij droeg een regenjas en een muts. Waarschijnlijk was hij toen al op weg naar Hilversum. Het college Pijnacker-Nootdorp is in spoedberaad bijeen over de gebeurtenissen en de betrokkenheid van een inwoner uit de gemeente.

Uit de krant