Een symbolische schop van Rondom Wonen voor Scouting Nootdorp dat gratis eigenaar wordt van het houten gebouwtje dat tien jaar lang in Pijnacker-Noord dienst heeft gedaan.
Een symbolische schop van Rondom Wonen voor Scouting Nootdorp dat gratis eigenaar wordt van het houten gebouwtje dat tien jaar lang in Pijnacker-Noord dienst heeft gedaan.

Scouting Nootdorp krijgt gebouwtje Rondom Wonen

Actueel 21 keer gelezen

Nootdorp - Scouting Nootdorp is de trotse en blije nieuwe eigenaar van het houten gebouwtje dat woningbouwcorporatie Rondom Wonen onlangs op Telstar Online plaatste als 'gratis over te nemen object'.

Non-profitorganisaties met maatschappelijk nut konden zich melden. Scouting Nootdorp was haantje de voorste en heeft vanmiddag met Rondom Wonen een overname-overeenkomst getekend. Er waren nog twaalf gegadigden, onder meer diverse sportclubs. Een ontwikkelingsorganisatie dacht het gebouwtje zelfs naar Zambia te verplaatsen.

Scouting Nootdorp is de gelukkige gaat het gebouwtje met vrijwilligers verplaatsen naar de thuishaven van de club aan de Laakweg in Nootdorp. Daar krijgt het gebouwtje deels de functie opslag en deels wordt het een chillruimte voor de jeugd.

Rondom Wonen moest na tien jaar het gebouwtje op last van de gemeente verwijderen. De wijkhuismeester zetelt nu tijdelijk in een ruimte aan de Acacialaan in afwachting van nieuwbouw aan de Thorbeckelaan. De verhuizing van het gebouwtje kan vanaf week 12 ter hand worden genomen. Ergens in de zomer is de officiële opening. Uiteraard in aanwezigheid van mensen van Rondom Wonen, dat met de actie maatschappelijk nuttig wilde zijn.

"We doen iets nuttigs met een gebouwtje dat nog in prima staat verkeert en wij besparen ons de kosten van ontmantelen en verplaatsen", aldus directeur Lambert Greven van Rondom Wonen. Om aan te geven dat Scouting Nootdorp echt het verplaatswerk zelf moet doen, overhandigde Greven een schop aan Jan Vieveen van Scouting Nootdorp.

Uit de krant