Afbeelding

Dierenpartij tegen bomenkap

Actueel 76 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp – De Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp maakt zich zorgen over de geplande bomenkap in de wijk Vrouwtjeslant in Nootdorp.  De gemeente wil tachtig bomen kappen in de Nootdorpse wijk. Voor 35 bomen is een kapvergunning nodig, dit vanwege de vervangen riolering en de kwaliteit van de boom. De bedoeling is om 71 nieuwe boompjes te planten.

De Partij voor de Dieren is hier faliekant op tegen. "Bomen hebben een belangrijke functie", vindt fractievoorzitter Carla van Viegen. "In onze verstedelijkte omgeving zorgen bomen voor verbetering van de luchtkwaliteit. Ze nemen fijnstof en CO2 in grote hoeveelheden op en ze produceren zuurstof. Daarmee zijn bomen de groene longen van onze leefomgeving."

De Partij voor de Dieren vindt een zorgvuldig bomenbeheer en -behoud essentieel voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Daarom heeft de partij het gemeentebestuur vragen gesteld over de voorgenomen kap van de bomen in Nootdorp. Ook de partijen Eerlijk Alternatief, GemeenteBelangen, PvdA en GroenLinks willen de kwestie op de politieke agenda zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant