Afbeelding

CDA wil tweede supermarkt Ackershof

Actueel 51 keer gelezen

Pijnacker - Inmiddels de mogelijke komst van een supermarkt naar het Welkooppand aan de Korteweg in Pijnacker algemeen bekend. Het CDA wil echter een tweede supermarkt in het centrum van Pijnacker, Ackershof. Dat schrijft de Telstar vandaag op de voorpagina.

Uiteraard is het goed dat er in Pijnacker een bredere keuze komt in het supermarktenaanbod. Zeker een discounter is interessant omdat er in deze moeilijke economische tijden toch al minder te besteden is. Maar, het CDA vraagt zich af of de Korteweg daarvoor de eerst aangewezen plek is. Er zijn al ondernemers in Ackershof die overwegen te stoppen met hun activiteiten omdat er onvoldoende klanten naar de Ackershof komen.

Het CDA wil er alles aan doen om leegstand in Ackershof voorkomen en is voor een verdere stimulering van de lokale economie. Voor elk winkelcentrum is een supermarkt een publiekstrekker en (het nieuwe gedeelte van) Ackershof kan zo’n impuls goed gebruiken. Een supermarkt op afstand van het Ackershof zal die rol, naar de mening van de lokale CDA-fractie, nooit kunnen vervullen.

Bijkomend voordeel is dat Ackershof een uitstekende parkeervoorziening heeft (met de eerste twee uur gratis parkeren) met makkelijke aan- en uitrijmogelijkheden. Het CDA wil dat het bestuur van de gemeente Pijnacker-Nootdorp alles in het werk stelt om een nieuwe supermarkt in Ackershof gevestigd te krijgen en heeft inmiddels hierover vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders.

 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant