Afbeelding

Steun voor nieuw horecabeleid raadsleden

Actueel 61 keer gelezen

Pijnacker - De kascommissie heeft woensdagavond haar bevindingen en aanbevelingen gepresenteerd over de veelbesproken fractiebonnen. Vrijwel alle fracties steunden het voorstel.

Voorgaande jaren bleek dat een aantal partijen de besteding van het fractiebudget wel heel ruim had geïnterpreteerd. Bij Leefbaar Pijnacker-Nootdorp (LPN) werd bijvoorbeeld de afgelopen vier jaar alleen al meer dan 10.000 euro uitgegeven in de lokale horeca. Ook de vrijwilligersvergoeding bij een aantal fracties ligt momenteel onder vuur. Het is veelal onduidelijk wat iemand precies doet.

De kascommissie wil onder andere de horecakosten beperken tot 50 euro per jaar per raadslid. Leefbaar Pijnacker-Nootdorp was het hier niet mee eens, zo bleek tijdens de vergadering: "De pers bepaalt ons beleid hier niet, dat doen we zelf", aldus Bianca van Petegem, fractievoorzitter van LPN. Telstar Online stelde onlangs voor het derde jaar op rij de horecakosten ter discussie. 

Volgende maand komt de kwestie aan de orde in de gemeenteraad en wordt er daadwerkelijk een beslissing genomen over de nieuwe regels. "We moeten verantwoord en naar eer en geweten omgaan met belastinggeld. Eigenlijk is het absurd dat er ieder jaar weer discussie is, we zouden helemaal geen kascommissie nodig moeten hebben", zei Hanneke van de Gevel als voorzitter van de kascommissie.

(vanaf 41 min.)

Uit de krant