Afbeelding

Parkeren Acacialaan is een drama

Actueel 23 keer gelezen

Pijnacker - Bewoners van de Acacialaan ter hoogte van het Azaleapad in Pijnacker zijn de parkeeroverlast in de straat en voor de deur meer dan zat. Eén van de straatbewoners doet tegenover Telstar Online zijn verhaal.

“Als bewoner van deze straat kun je soms niet eens voor je eigen woning parkeren. Een tijdje geleden moest ik noodgedwongen op de stoep parkeren en kreeg meteen een dikke boete”, vertelt hij.

De buurt vermoedt dat veel bezoekers van het winkelcentrum én de Oostlaan de Acacialaan gebruiken om even snel te parkeren. “Daar is toch een mooie parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum voor gemaakt?”, vraagt de wijkbewoner zich hardop af.

Door de massale stroom van automobilisten die veelal schots en scheef staan opgesteld, ontstaan er ook gevaarlijke situaties. “Vrachtwagens die bij winkels moeten zijn, voeren halsbrekende toeren uit als er weer eens een grote SUV asociaal staat ingeparkeerd”, zo weet hij. 

De klokkenluider wil geen afsluiting, blockers, paaltjes, bekeuringen of andere toestanden in de straat, maar hoopt op bewustwording bij bezoekers van het winkelcentrum. “Parkeer in de garage en sowieso recht en normaal in de vakken, want het gaat de laatste tijd helemaal nergens meer over.”

Veel bezoekers van de Oostlaan en Ackershof parkeren nabij het Azaleapad.

Uit de krant