Afbeelding

Wandel door de Ackerdijkse Plassen

Actueel 65 keer gelezen

Pijnacker - Trek je laarzen aan en kom zaterdag 8 november naar de Ackerdijkse Plassen voor een prachtige wandeling door een natuurgebied dat alleen opengesteld wordt tijdens excursies. Een unieke kans!

Tussen Pijnacker en Rotterdam ligt natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Het is een belangrijk vogelgebied in Nederland dat, ondanks de druk van de Randstad, ruimte biedt aan veel bijzondere vogels. De afwisseling van rietland, bosjes, plassen en grasland zorgt ervoor dat zo veel mogelijk verschillende soorten vogels hier naar voedsel kunnen zoeken, voldoende rust hebben en kunnen broeden.

Daarom zijn de Ackerdijkse Plassen een ware oase voor vogels in de drukke Randstad en is het natuurgebied normaliter niet toegankelijk voor publiek. Behalve tijdens excursies zoals deze! Laat je verrassen door de prachtige natuur, het bosgebied met zijn grillige plassen en knuppelpaadjes, de vogelrijkdom en de cultuurhistorie van de Ackerdijkse Plassen! De wandeling start om 09.00 uur bij de historische boerderij (adres en routebeschrijving op de website). Om ongeveer 11.30 uur ben je weer terug.

Aanmelden
Als je mee wilt op deze excursie is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan op de site van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie kost € 4,- voor leden van Natuurmonumenten (neem de ledenpas mee!), niet-leden betalen € 7,-.

Uit de krant