Afbeelding

Crematie van bont in Nootdorp

Actueel 16 keer gelezen

Nootdorp - Op maandag 29 september zal dierenbeschermingorganisatie Bont voor Dieren in samenwerking met SHCN Dierenuitvaart Nootdorp de slachtoffers van de bontindustrie herdenken middels een ceremonie.

Dit voorjaar heeft Bont voor Dieren een oproep gedaan aan iedereen die bont heeft en dit voor dit doel aan Bont voor Dieren wil doneren. Er zijn tientallen bontjassen binnengekomen. Voor een bontjas worden gemiddeld zo'n 50 nertsen of 15 vossen gedood. Enkel de vacht wordt gebruikt, de rest van het dier wordt weggegooid. Ook heeft Bont voor Dieren veel bontkragen van wasbeerhond ontvangen, die momenteel veel in het straatbeeld te zien zijn.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: ”Steeds meer bontdragers krijgen spijt van hun aankoop zodra ze zich realiseren hoeveel leed er achter een bontkraag schuilt, Ook hebben vele mensen oude bontjassen liggen die ze bijvoorbeeld geërfd hebben maar terecht niet willen dragen. Dit ingezamelde bont wordt gecremeerd om zo op een respectvolle manier afscheid te nemen van deze dieren die gestorven zijn voor een jas of kraag. Op deze wijze geven we de dieren uit de bontindustrie een laatste rustplaats terug in de natuur.”

De ceremonie zal begeleid worden door diverse sprekers en muziek. Als de vachten gecremeerd worden, zal worden stilgestaan bij het gedenkteken van Bont voor Dieren in de tuin van SHCN Dierenuitvaart. Iedereen is van harte welkom om de ceremonie bij te wonen. De ceremonie vindt plaats op maandag 29 september om 14.00 uur bij SHCN Dierenuitvaart aan de Ambachtshof 6 in Nootdorp. Indien je de crematie wilt bijwonen, stuur dan voor aanstaande maandag een bevestiging van jouw komst via rsvp@bontvoordieren.nl.

Uit de krant