Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

Cristobal brengt mooie nazomer

Actueel 3 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Tropische orkaan Cristobal komt vanaf het weekend op de Europese weerkaarten terecht. Het hogedrukgebied dat ten oosten van het slechtweersysteem tot stand komt, levert bij ons volgende week dagenlang stabiel en rustig weer op. Daarbij blijven de temperaturen op een aangenaam niveau.

Tropische orkaan Cristobal, op dit moment actief ten westen van de Bermuda met windstoten tot tegen de 165 kilometer per uur, gaat het weer bij ons positief beïnvloeden. De komende dagen trekt Cristobal met de bovenluchtstroming mee in noordoostelijke richting.

Aanstaand weekend arriveert Cristobal in het oceaangebied ten zuiden van IJsland. Tegen die tijd begint ze haar tropische kenmerken te verliezen. Maar aan de oostflanken van Cristobal wordt, ook op grote hoogte in de atmosfeer, warme lucht naar het noorden gestuwd. Deze warmte in de bovenlucht zorgt ervoor dat een extra stevig hogedrukgebied ontstaat. Volgende week bepaalt het een flink aantal dagen het weer in Nederland. Dat betekent dagenlang rustige en grotendeels droge omstandigheden met regelmatig zonneschijn. Dat bij temperaturen van waarschijnlijk rond of boven 20 graden.

Bertha
Restanten van tropische orkanen kunnen overigens soms ook voor een weersverslechtering zorgen. Op 10 augustus trokken de restanten van tropische storm Bertha over onze omgeving. Het leverde forse regen- en onweersbuien op met lokaal zelfs een windhoos en belangrijker nog, het markeerde een verandering in het stromingspatroon en een vroegtijdig einde van het zomerse weer in Nederland. Dit keer, met Cristobal, is de invloed echter dus juist positief.

Adverteren op Telstar Online? Bel 015-3615471 of mail naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl.

Uit de krant